Ένα νέο lockdown για τη Γερμανία θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία, και ένα τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να αποκλεισθεί δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ της Γερμανίας, «Πρέπει να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» τονίζοντας παράλληλα, ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται καμία τέτοια ανάγκη,  καθώς στη χώρα δεν υπάρχει απειλή υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

«Οι εμβολιασμένοι ή οι νεότεροι συνήθως δεν έχουν καθόλου συμπτώματα και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας απέχουν πολύ από το όριό της αντοχής τους», τόνισε. Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να επιταχυνθούν. «Πρέπει για άλλη μια φορά να επισπεύσουμε την εκστρατεία εμβολιασμού. Όπου συγκεντρώνεται κόσμος, στις μπυραρίες, στους πεζόδρομους, εκεί πρέπει να προσφέρεται και η δυνατότητα εμβολιασμού», δήλωσε, ενώ τάχθηκε κατά της παροχής κινήτρων για τον εμβολιασμό, γιατί όλοι μπορούν να δουν την «σκληρή πραγματικότητα» του κορονοϊού όπως είπε.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», το 45,9% του πληθυσμού στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχει λάβει το 59,7%. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, αν και σε χαμηλά επίπεδα, συνεχίζει να αυξάνεται, με τον δείκτη των περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας να έχει φθάσει και πάλι το 10, από 6,2 την προηγούμενη εβδομάδα.