Την ανάγκη να αποφύγουμε την έξαρση της επιδημίας τη δεδομένη στιγμή τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Χαρακτήρισε δε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς προσωρινό αλλά αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απολύσεων για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, υπογράμμισε  ότι οι απολύσεις δεν είναι το ζητούμενο και πριν φθάσουμε σε κάτι τέτοιο θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

Όπως είπε, το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος. Η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του, σημείωσε ο κ. Πέτσας  ενώ πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια.

Όσον αφορά τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, υπογραμμίζοντας ότι προέχει το ζήτημα των εκπαιδευτικών για ευνόητους λόγους. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη βδομάδα δήλωσε ο αν. υπουργός εσωτερικών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους. Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα πολλαπλασιαστούν οι κινητές ομάδες εμβολιασμού.