Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι γιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να δηλώσουν ποιοι ασθενείς έχουν προβλήματα κινητικότητας, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους κατ’ οίκον, δήλωσε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, απεύθυνε νέο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή. Τα κριτήρια για την ένταξη των πολιτών στο εν λόγω πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, μόνιμος κλινοστατισμός, ή ψυχική νόσος όπως π.χ. άνοια ή Αλτσχάιμερ. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα, οι πολίτες θα μπορούν να κλίνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβολιαστικό κέντρο.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στην επικράτεια, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα 5.450.000 άτομα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και 61% των ενηλίκων) και 4.426.000 Έλληνες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 44% του γενικού πληθυσμού και 52% των  ενηλίκων). Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα των εφήβων 15-17 ετών, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι.