Για σημαντική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξ’αιτίας νέων μολύνσεων από κορονοϊό, κάνουν λόγο οι επιστήμονες, επισημαίνοντας την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό.

Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας χθες στο Mega, ανέφερε ότι «τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες. Δεν είναι σαν πέρυσι το φθινόπωρο ή φέτος την άνοιξη, αλλά αρχίζουμε και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα» και πρόσθεσε ότι είναι  «σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί η πιθανότητα να νοσήσουμε και να μπούμε στο νοσοκομείο είναι ελάχιστη, και βοηθά πολύ να προστατέψουμε τους ανθρώπους που έχουν λίγα προβλήματα».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι το 95% των νοσηλειών και το 100% των διασωληνωμένων είναι άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Περαιτέρω μικρή αύξηση σημείωσε το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό στη χώρα μας, που έφθασαν τους 134 (133 την προηγούμενη μέρα), ενώ άλλοι 8 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και διαγνώστηκαν 1.553 νέα κρούσματα.

Κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση της Καβάλας

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν εργαζόμενοι και παιδιά στην κατασκήνωση «Τσαφ Τσουφ» στο Ορφάνι της Καβάλας στο πλαίσιο της υποχρεωτικής διενέργειας self test από κατασκηνωτές και εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Στην σχετική ανακοίνωση οι υπεύθυνοι αναφέρουν «ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο  οι κατασκηνωτές και οι ομαδάρχες που συγκατοικούσαν στο ίδιο βαγόνι με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα απομακρύνθηκαν επίσης, ακόμη και εάν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ τους ήταν αρνητικά. Αυτή τη στιγμή έχουν εκκενωθεί 14 βαγόνια και η κατασκήνωση συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές σε μικρές σταθερές ομάδες.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρωτόκολλο επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι rapid test στα στελέχη της κατασκήνωσης με το σύνολο των αποτελεσμάτων τους να είναι αρνητικό. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών και παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους γονείς προκειμένου να είναι ενήμεροι άμεσα για την τρέχουσα κατάσταση».