Το 10% του πληθυσμού στη χώρα μας έχει ανοσοποιηθεί εξ’αιτίας της νόσησης από COVID-19, δήλωσε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου. Αναφορικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών 12 έως 15 παιδιών, η καθηγήτρια γνωστοποίησε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε θετικά , τονίζοντας ότι θα είναι προαιρετικός και ότι το όφελος ξεπερνάει τον κίνδυνο.

Αναλύοντας το σκεπτικό της Επιτροπής για τη θετική γνωμοδότηση όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι στη χώρα μας παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία και τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις. Για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιαμσό των παιδιών, τόνισε ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, ενώ  υπογράμμισε ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων. Σχολιάζοντας τις συναθροίσεις  αντιεμβολιαστών το τελευταίο διάστημα, η καθηγήτρια ανέφερε τα εξής: «Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία».