Ερώτηση με θέμα το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει από τον ΕΟΠΥΥ το «Ερρίκος Ντυνάν» για τους 2,5 μήνες κάλυψης των εφημεριών (για τα non-covid περιστατικά,) του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, καθώς και για το εάν οι εργαζόμενοι δικαιούνται μερίδιο ανταμοιβής, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή, Θεοδώρα Αυγέρη.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι το «Ερρίκος Ντυνάν»  σχεδόν επί 2,5 μήνες είχε επιφορτισθεί με τις εφημερίες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου για non-covid περιστατικά. Συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα, προσήλθαν στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου   5.900 ασθενείς,  ενώ οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 1.960, με μέσο όρο νοσηλείας τις 4,8 μέρες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, για τους ασθενείς που θα νοσηλεύονταν, ως αποζημίωση θα δίνονταν τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ)  πολλαπλασιαζόμενα με τον συντελεστή 2,09, επιπλέον της αμοιβής για τα παραστατικά στα επείγοντα  περιστατικά που εξετάστηκαν.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας, δεν έχει ενημερώσει ποιο είναι το ακριβές ποσό που θα δοθεί στο «Ερρίκος Ντυνάν» μέσω του ΕΟΠΥΥ (δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΦΕΚ), καθώς και το ποσό που θα δοθεί – ως έμπρακτη ανταμοιβή -σε όλους τους εργαζομένους του που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αυτής της δύσκολης μάχης. Οι εργαζόμενοι  του Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή τους στις 21/5/2021 δήλωναν σίγουροι ότι η Διοίκηση αναγνωρίζει την προσφορά τους και την καλούσαν (όπως έχει ανακοινώσει ότι οι γιατροί συνεχίζουν να πληρώνονται με διαφορετικό μισθολόγιο για τις εφημερίες) να καταβάλει και στους υπόλοιπους εργαζόμενους ένα εφάπαξ ποσό των 500 ευρώ.