Το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, εγκαινίασε χθες, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη.

Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ΓΝ Λαμίας το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονο ψηφιακό Καρδιαγγειακό Συγκρότημα Στεφανιογραφίας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 172 στεφανιογραφίες, 68 αγγειοπλαστικές, 18 επεμβάσεις door to door, 3 παρακεντήσεις περικαρδίου, ενώ έχουν τοποθετηθεί 12 βηματοδότες. Είναι το μοναδικό Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στη Στερεά Ελλάδα και εξυπηρετεί ασθενείς σε όλη την Περιφέρεια, ενώ με τη λειτουργία του αποφεύγονται ετησίως πάνω από 440 διακομιδές ασθενών για την πραγματοποίηση αγγειοπλαστικών. Το Υπουργείο Υγείας, με τις συντονισμένες προσπάθειες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έχει αναβαθμίσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το Νοσοκομείο, καθώς εκτός του νέου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου λειτουργεί και η νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Στον εξωτερικό χώρο του Ιδρύματος, υπάρχει ISOBOX υποδοχής και εξέτασης ύποπτων περιστατικών COVID-19, ενώ τους τελευταίους 7 μήνες λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 20.339 εμβολιασμοί. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λαμία, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Λαμίας που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 13.886 εμβολιασμοί.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Κικίλιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί πλέον εντός του Νοσοκομείου της Λαμίας, είναι το μοναδικό στη Στερεά Ελλάδα. Καλύπτει με νέες τεχνικές, ψηφιακά με 3D ανάλυση, περιστατικά αγγειογραφιών, αλλαγής βαλβίδων και ψηφιακής διερεύνησης για όλη την Περιφέρεια, αλλά έρχονται και περιστατικά από αλλού και μας έχει γλιτώσει από περίπου ήδη 440 διακομιδές εκτός Περιφέρειας για τις ανάγκες αυτών των περιστατικών».