Αναφερόμενη στην πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε για τη διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων.

Όπως είπε, παρατηρείται μια μικρή μείωση των κρουσμάτων στους νέους κάτω των 34 ετών που σήμερα αποτελούν μόλις το 63% του συνόλου, ενώ δύο εβδομάδες πριν αφορούσαν το 80% των κρουσμάτων. Παράλληλα όμως  αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες. «Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα που μας πέρασε περίπου 2.500 συνάνθρωποί μας άνω των 40 ετών νόσησαν. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ανεμβολίαστοι.

Γνωρίζουμε καλά ότι περίπου 10% αυτών θα χρειαστεί να νοσηλευτούν την επόμενη εβδομάδα ή τη μεθεπόμενη», είπε η κ. Παπαευαγγέλου. Για τον αριθμό των νέων νοσηλειών, η καθηγήτρια είπε ότι εμφανίζει μια κάποια σταθεροποίηση αφού αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε μια αύξηση περίπου 28%, τη στιγμή που την αμέσως προηγούμενη είχαμε αύξηση 70%. «Οι εκτιμήσεις των μαθηματικών μοντέλων για την επόμενη εβδομάδα προβλέπουν ότι με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα θα συνεχιστεί μια ήπια αλλά σαφής αύξηση των κρουσμάτων, των νέων νοσηλειών και των διασωληνώσεων», ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 2.696 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, μετά από ένα σύνολο τεστ, που ξεπέρασαν τις 100.000. Ο αριθμός των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι ανέρχεται στους 157 και κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 9 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.