Η ΕΠΙΟΝΗ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, διοργανώνει ημερίδα με επίκεντρο τους φροντιστές. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και έχει την στήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Συνδιοργανωτές είναι η Obrela, Έδρα, το 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH,  η Πανελλήνια ομοσπονδία ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας και ο σύλλογος η καρδιά του παιδιού, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, η εταιρία Κοινωνικής  Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη  και Stecy Yghemonos, διευθυντής του οργανισμού που συνεισέφερε στην υιοθέτηση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας Eurocarers.

Η ημερίδα οργανώνεται με τη στήριξη του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χρυσόγελου και της Βουλευτού Επικρατείας κας Μαριέττας Γιαννάκου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι www.psychologynow.gr,  socialpolicy.gr, http://www.healthdaily.gr/  www.iatronet.gr

Δείτε πιο κάτω το πρόγραμμα της ημερίδας:

 Φροντίζοντας τους Φροντιστές – Εξισορροπώντας την προσωπική και επαγγελματική ζωή των φροντιστών στην εποχή του COVID-19

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
15:00 – 15:20 Έναρξη ημερίδας – Χαιρετισμός από τον Χάρη Κούντουρο από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Χαιρετισμός από τον καθηγητή Γ. Χριστοδούλου, την βουλευτή επικρατείας κα Μαριέττα Γιαννάκου και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

15:20 – 15:30 Εισήγηση για το πρόσφατο νομοσχέδιο για τους φροντιστές Γεώργιος Α. Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
15:30 – 15:40 What support measures have proven most valuable to informal carers during the pandemic? Stecy Yghemonos, Executive Director Eurocarers
15:40 – 15:50 Πρόληψη της κατάθλιψης των φροντιστών

 

Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου

 

 

ΕΠΙΟΝΗ

15:50 – 16:00 Caring for carers: Inspiration by examples from Flanders-Belgium

 

Noor Seghers

KU Leuven

 

16:00 – 16:20 Η φροντίδα των φροντιστών. Ένα σημαντικό θέμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας  Χρήστος Πράπας