Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι μέσα στο 2022 μπορεί να τελειώσουμε με την επιδημία του κορονοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αριστείδης Βατόπουλος, μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «μέχρι το 2022 θα έχει ανοσοποιηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σιγά σιγά θα αρχίσει να φεύγει η επιδημία».

Σχετικά με το εάν είναι προτιμότερο να νοσήσει κανείς από το να εμβολιαστεί υπογράμμισε: «Δεν είναι καλύτερα γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά που καταλήγουν στις ΜΕΘ και φαίνονται οι απώτερες συνέπειες της νόσου οι οποίες δεν είναι γνωστές ακόμα ποιες ή πόσες θα είναι. Το θέμα είναι να μην ανοσοποιηθεί με την νόσο ο κόσμος διότι θα έχουμε θανάτους και απώτερες συνέπειες. Αυτό που πετυχαίνουμε με το εμβόλιο δεν είναι να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα, να μην πεθαίνει ο κόσμος και να μην ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία». Ερωτηθείς για το γεγονός ότι μόλις 9% των εμβολιασμένων βρίσκεται στις ΜΕΘ σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ σχολίασε πως αυτή την στιγμή είναι εμβολιασμένο το 54% του πληθυσμού και πως αν στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένο το 9% από το 50% μέχρι το 9% είναι πολύ μεγάλη διαφορά και συνεπώς μπορεί να γίνει κατανοητό ότι το εμβόλιο προστατεύει. Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά ανέφερε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση.