«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πέτυχε σήμερα το στόχο που είχε θέσει η Κομισιόν για πλήρη εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού πριν το τέλος του καλοκαιριού», ανακοίνωσε χθες η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει  εφησυχασμό και «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε ενισχυτικές δόσεις, εάν τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν πως αυτός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας».

Όπως τόνισε, «πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες μας να τερματισθεί η πανδημία και οι επιπτώσεις της στις κοινωνίες και στις οικονομίες αλλά  κυρίως στις ανθρώπινες ζωές που χάνονται».
Στο μήνυμά της αναφέρει επίσης ότι « μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι γιατί η Ευρωπαϊκή Εμβολιαστική μας Στρατηγική απέδωσε», προσθέτοντας ότι «Από την επιλογή και την  κοινή προαγορά ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, μέχρι την άμεση διοργάνωση και εφαρμογή  των εθνικών εμβολιαστικών στρατηγικών από τις χώρες μέλη,  διασφαλίσαμε τη γρηγορότερη δυνατή διάθεση εμβολίων στους πολίτες μας».  Η κ. Κυριακίδου επισήμανε ωστόσο, ότι  «οι νέες μεταλλάξεις καθιστούν απαραίτητη πια προϋπόθεση  να ξεπεράσουμε το 70% για να είμαστε ασφαλείς».

«Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Ταυτόχρονα πρέπει κατεπειγόντως να αντιμετωπίσουμε το κενό που παρατηρείται στα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των κρατών μελών μας και να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε ενισχυτικές δόσεις, εάν τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν πως αυτός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας», καταλήγει στο μήνυμά της η Επίτροπος.