Ανενεργές λόγω έλλειψης προσωπικού παραμένουν οι νέες κινητές κλίνες τις οποίες είχε εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός τον περασμένο Μάρτιο στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Οι εν λόγω κλίνες- δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην μάχη κατά της πανδημίας- τοποθετήθηκαν σε κοντέινερ σε μια έκταση 324τ.μ. με δυνατότητα μετακίνησης σε άλλη υγειονομική μονάδα, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες. Ωστόσο, τα εγκαίνια των 18 νέων κλινών δεν συνοδεύτηκαν από καμία νέα πρόσληψη γιατρού ή νοσηλευτή, με αποτέλεσμα μέχρι και τον Μάιο, δηλαδή για διάστημα μόλις δύο μηνών,  λειτούργησαν μόνον οι εννέα (9) κλίνες. Το υπόλοιπο 50% δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ.

Τον Μάιο η συγκεκριμένη ΜΕΘ έκλεισε τελείως, χωρίς όμως να υπάρχει καμία προοπτική να επαναλειτουργήσει. Με δεδομένη την ανησυχία για την κατάσταση που τα νοσοκομεία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατά το τέταρτο κύμα της πανδημίας, κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή για τον λόγο που η κυβέρνηση δεν ανοίγει αυτές τις κλίνες.  Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες λόγω της πλήρους κάλυψης  των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ για COVID περιστατικά (12 στα 12) και της διοικητικής απόφασης εκκένωσης 8 κλινών ΜΕΘ που κάλυπταν ανάγκες NON-COVID σοβαρών περιστατικών (προκειμένου να διατεθούν για COVID περιστατικά),  προκλήθηκαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Αυτό είχε ως συνέπεια, έστω και προσωρινά, το ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει επείγοντα περιστατικά.