Με τροπολογία η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δίνει τη δυνατότητα άρσης της αναστολής των καθηκόντων τους σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής. Τα παραπάνω δήλωσε χθες, ο νέος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του υπουργού Υγείας αναφέρει τα εξής: «Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους». Σημειώνεται ότι χθες οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τις αναστολές εργασίας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως τόνισαν, τάσσονται σαφώς υπέρ του εμβολιασμού, ωστόσο θεωρούν απαράδεκτη την υποχρεωτικότητα του μέτρου, με συνέπεια να χάνουν άνθρωποι τις δουλειές τους.