Το Υπουργείο διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο που θα λύσει πολύ γρήγορα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν στην λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, εξ’αιτίας των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Ερωτηθείς για το Αρεταίειο, που ανακοίνωσε ότι τα χειρουργεία αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας λόγω ελλείψεων προσωπικού, είπε ότι παρότι το εν λόγω νοσοκομείο διοικητικά ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, θα ληφθούν όσα μέτρα χρειαστούν από το Υπουργείο Υγείας, για να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία πολύ σύντομα. Για μικρότερα νοσοκομεία στην περιφέρεια όπως στις Σέρρες και στην Καλαμάτα,  είπε ότι ήδη έχουν γίνει κινήσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκα. Ο κ. Κωτσιόπουλος σημείωσε επίσης ότι οι πράξεις αναστολής αριθμούν 6.412 ενώ το Υπουργείο ήταν προετοιμασμένο για περίπου  20.000, καθώς επίσης και ότι  η ηγεσία του Υπουργείου πιστεύει ότι πολλοί ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα αξιοποιήσουν την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους.

Για το ζήτημα των εικονικών πιστοποιητικών που προέκυψε στην Καρδίτσα, ο Γενικός Γραμματέας  Υπηρεσιών Υγείας σημείωσε ότι υπήρξαν γεγονότα που θα διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη και ότι οι κυρώσεις θα είναι βαρύτατες. Τόνισε ωστόσο, ότι το πρόγραμμα «Ελευθερία» είναι θωρακισμένο και οποιεσδήποτε προσπάθειες εξαπάτησης της Πολιτείας που βάζουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία θα αποκαλυφθούν.