Μετά το σκάνδαλο με τις πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για την COVID-19 στο ΚΥ Παλαμά, στην Καρδίτσα, το φως της δημοσιότητας  βλέπει και η περίπτωση του νοσοκομείου Σαντορίνης, όπου σύμφωνα με γιατρό του Ιδρύματος, έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις αρνητικών τεστ για τον κορονοϊό σε πολίτες που όπως φαίνεται δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο νοσοκομείο.

Η γιατρός με επιστολή της στις 3 Αυγούστου ενημερώνει την διοίκηση του νοσοκομείου ότι έχει διαπιστώσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ πολιτών που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου ούτε έχουν επεξεργαστεί τα δείγματα τους στο μικροβιολογικό του τμήμα.  Στην ίδια επιστολή η γιατρός διευκρινίζει ότι στις βεβαιώσεις αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο δειγματοληψίες γίνονται καθημερινά μόνο έως τις 15:00. Μαζί  με την επιστολή, η γιατρός  έστειλε και τις επίμαχες βεβαιώσεις των αρνητικών τεστ, διευκρινίζοντας ότι έχουν σταλεί στους ενδιαφερόμενους από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο ενώ η ώρα αποστολή τους είναι μία τα ξημερώματα.

Όπως ανέφερε η ίδια, το θέμα αποκαλύφθηκε, όταν ένα από τα πρόσωπα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ ζήτησε μέσω επιστολής διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την εν λόγω γιατρό, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας απέστειλε κλιμάκιο στο νοσοκομείο και διενεργήθηκε ΕΔΕ σε υπαλλήλους του νοσοκομείου. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται το πόρισμα.