Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ζήτημα των εικονικών εμβολιασμών στο ΚΥ Παλαμά στην Καρδίτσα. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας θα ερευνήσει τη διάπραξη αδικημάτων τόσο από την πλευρά εκείνων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και εκείνους στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Χθες το πρωί, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, κατέθεσε στον εισαγγελέα όσα στοιχεία είχε στην κατοχή του. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Σερέτης ανέφερε ότι  «από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία, έχει τεθεί σαφώς με εντολή μας εκτός διαδικασίας και αναμένεται η διαθεσιμότητα της, όπως προβλέπεται από τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα από το Υπουργείο Υγείας» και τόνισε: «Είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε και η εντολή που έχω από τον υπουργό Υγείας είναι απόλυτη διαφάνεια».

Σχετικά με την εικόνα για τον αριθμό εμβολιασμών στην περιοχή, ο κ. Σερέτης διευκρίνισε ότι «είναι λάθος που αναγράφεται ότι έχουν εμβολιαστεί 40.000 άτομα σε μια περιοχή μόνο των 6.000» καθώς «πάρα πολλοί πολίτες από άλλες περιοχές της Ελλάδος όταν έβρισκαν ανοιχτά τα ραντεβού πήγαιναν και εμβολιάζονταν στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας». Σημειώνεται ότι τόσο ο ΓΓ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους όσο και ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισαν ότι το πρόγραμμα «Ελευθερία» είναι πλήρως θωρακισμένο και έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τέτοιου είδους προσπάθειες εξαπάτησης στον τομέα των εμβολιασμών.