Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τους παιδιάτρους στα ιατρεία τους. Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στις σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύσσουν οι οικογένειες με τους παιδιάτρους.

«Γνωρίζουμε ότι ο παιδίατρος επειδή έχει το ρόλο του οικογενειακού γιατρού σε πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες ήταν αυτός που τον ρωτούσαν για το αν θα πρέπει οι ενήλικες να κάνουν τον εμβολιασμό ή όχι και πραγματικά αυτή η στήριξη των παιδιάτρων είναι πάρα πάρα πολύ βασική και εξακολουθεί να είναι», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, που συμμετείχε στη σύσκεψη. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, επισήμανε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής. «Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ.

Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής. Όπως ανακοινώθηκε, τα όποια τεχνικά προβλήματα θα διευθετηθούν και η διαδικασία θα αρχίσει σύντομα.