Η Διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με χθεσινή ανακοίνωσή της διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με τον εντοπισμό επτά θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους του Ιδρύματος. Δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο Covid-19 ή νοσηλεία, αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου, επικαλούμενη σημερινά δεδομένα και στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία.

Την είδηση για τα κρούσματα δημοσίευσε το ThessToday.gr, και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός. Ωστόσο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην ανακοίνωση- απάντηση της αναφέρει: «Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων  που εμφανίζουν  θετικό μοριακό τεστ,   σύμφωνα  με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που  αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα.

Όσον αφορά δημοσιεύματα  που αναφέρουν ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα,   προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου διαψεύδονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων  του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ».