Με στόχο την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας κατά του κορονοϊού, η Αυστραλία προχώρησε στην αγορά 1 επιπλέον εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, οι δόσεις αυτές θα έχουν φθάσει στη χώρα αργότερα μέσα στην εβδομάδα..

«Σήμερα έχουμε καλές ειδήσεις. Μια μεγάλη δόση ελπίδας για το πρόγραμμα εμβολιασμού μας», δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προχώρησε στην εν λόγω αγορά, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα αυξημένα κρούσματα από το στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού, τα οποία το Σάββατο άγγιξαν τα 2.000 μέσα σε μια ημέρα.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανακοίνωσε την ίδια μέρα ότι κατέγραψε 1.262 κρούσματα τοπικής μετάδοσης το προηγούμενο 24ωρο, ενώ υπήρξε μείωση από τα 1.599 που είχαν καταγραφεί μια μέρα νωρίτερα.

Παράλληλα, το Κουίνσλαντ, η τρίτη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι δεν χρειάζεται να δώσει εντολή για λοκντάουν καθώς δεν διαγνώσθηκε κανένα κρούσμα σε αυτήν το 24ωρο που πέρασε.