Στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στην 85η ΔΕΘ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι πλέον «είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, με το σχεδιασμό να προβλέπει το άνοιγμα περισσότερων κλινών νοσηλείας ή ΜΕΘ όπου χρειαστεί. «Αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη χρονιά πολύ μεγάλες δυσκολίες. Πλέον είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Όπου χρειαστεί ανοίγουμε παραπάνω κλίνες. Ο αριθμός είναι επαρκής, αλλά το σημαντικό που πρέπει να πούμε είναι ότι το 90% των συμπολιτών μας που είναι στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Και αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα: ‘Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι πέρα από το τείχος ανοσίας, όσοι νοσούσαν από τους εμβολιασμένους θα είχαν πολύ λιγότερες νοσηλείες και πολύ λιγότερες νοσηλείες σε κλίνες ΜΕΘ’» είπε συγκεκριμένα. Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του υπουργείου για την αντιμετώπιση απευκταίας αλλά πιθανής αύξησης των αναγκών νοσηλείας παιδιών, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως υπάρχει μια συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές, για την εξασφάλιση κλινών νοσηλείας και κλινών ΜΕΘ για παιδιά, για παν ενδεχόμενο. Για τους ανεμβολίαστους Υγειονομικούς, τόνισε ότι τους σέβεται για ότι έχουν προσφέρει, ωστόσο «Για κάποιον λόγο έχουν μια λάθος επιλογή. Εμείς στη ζυγαριά μεταξύ της ατομικής επιλογής και της

δημόσιας υγείας επιλέγουμε τη Δημόσια Υγεία», είπε. Τέλος  ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι τα χρήματα που επενδύονται στην Υγεία, πέρα από την προστασία της υγείας των πολιτών δίνουν και μια αναπτυξιακή προοπτική. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει το υπουργείο με όλους τους φορείς που εμπλέκονται. «Μαζί θα προχωρήσουμε παίρνοντας τις απόψεις του καθενός και σχεδιάζοντας τα πράγματα έτσι ώστε να είναι καλύτερες οι υπηρεσίες υγείας γι’ όλους και στην Πρωτοβάθμια  και στα νοσοκομεία και στην ψυχική υγεία που μας ενδιαφέρει όλους» ανέφερε.