Τη δέσμευση για την περαιτέρω ανάπτυξη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο πλαίσιο της επίσκεψής στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας που λειτουργούν σε συνεργασία του Α.Π.Θ. με τον ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η κα Ράπτη ενημερώθηκε για την πορεία και το έργο των Προγραμμάτων από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθ. Θεοχάρη, τον Αντιπρόεδρο Αθ. Δημητριάδη και τον Αν. Επιστημονικό Υπεύθυνο των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σ. Λαϊνά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της συνομίλησε με το προσωπικό και τα μέλη του Προγράμματος και τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν. Μετά το πέρας της επίσκεψής της η Υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως Υπουργείο Υγείας στηρίζουμε το έργο και τη φιλοσοφία των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας, τα οποία ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 2001, αναπτύσσοντας παραρτήματα στη Σητεία, τα Χανιά και τη Λάρισα.

Είναι προγράμματα που υποστηρίζουν ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης από παράνομες ψυχοτρόπες ουσίες, αλκοόλ καθώς και άτομα με συμπεριφορικές εξαρτήσεις. Έχουν εξέχουσα σημασία καθώς βασίζονται στην ιδέα της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της εξάρτησης, αλλά και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και τοποθετούν στο επίκεντρό τους τον  ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».