Προ των πυλών η επιβολή «μίνι» lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα που εντάχθηκαν στο «κόκκινο» στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη. Εκτός απροόπτου, αναμένονται από την Πολιτική Προστασία μέτρα όπως απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 τη νύχτα έως τις 06:00 το πρωί, αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, «πορτοκαλί» από «κόκκινες» περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη γίνονται η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ηλεία, το Ηράκλειο και ο Δήμος Ικαρίας, ενώ παρέμειναν «κόκκινες» η Ευρυτανία και η Αργολίδα. Σήμερα, εκτός απροόπτου, λήγουν τα έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.

Υπενθυμίζεται ότι στα επίπεδα «πορτοκαλί» προβλέπονται μέτρα Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο ΠΕ ή Δήμου όπως: Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2, να πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτηση και να πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών, ενώ στο κόκκινο προβλέπεται: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.