Η εταιρεία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης AbCellera ανακοίνωσε χθες ότι συνήψε πολυετή ερευνητική συνεργασία και άδεια συνεργασίας με τη Moderna για να αξιοποιήσει την τεχνολογία της AbCellera με την τεχνητή νοημοσύνη για την αναζήτηση και ανάλυση φυσικών ανοσολογικών αποκρίσεων για τον εντοπισμό θεραπευτικών αντισωμάτων έως και έξι στόχων, που θα επιλεγούν από τη Moderna.

Η συνεργασία συνδυάζει μια πλατφόρμα ανακάλυψης αντισωμάτων που τροφοδοτείται με τεχνητή νοημοσύνη από την AbCellera με την τεχνολογική πλατφόρμα mRNA της Moderna για να επιταχύνει την ανάπτυξη θεραπειών αντισωμάτων με κωδικοποίηση mRNA, που να αφορούν διαφορετικές ασθένειες. «Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Moderna απέδειξε μεγάλη ταχύτητα και υψηλή τεχνολογία στον χώρο των εμβολίων mRNA», δήλωσε ο Carl Hansen, Ph.D., CEO και Πρόεδρος της AbCellera.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την ομάδα τους για να προωθήσουμε τα αντισώματα που κωδικοποιούνται με RNA, ως ένα νέο σύνορο στα γενετικά φάρμακα». Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Moderna θα έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης αντισωμάτων που προκύπτουν από τη συνεργασία. Η AbCellera θα λάβει πληρωμή για το ερευνητικό της έργο και θα είναι επιλέξιμη να λάβει από τη Moderna μεταγενέστερες αποζημιώσεις για τις ευρεσιτεχνίες της και δικαιώματα επί των καθαρών πωλήσεων των παραχθέντων προϊόντων.