Η Κίνα ανακοίνωσε πως έχει εμβολιάσει πλήρως έναντι του κορονοϊού περισσότερους από 1 δισ. κατοίκους της Κίνας ή ποσοστό 70% του πληθυσμού της. Η Κίνα έχει πληθυσμό που φτάνει τα 1,4 δισ. ανθρώπους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Κίνας, Μι Φενγκ, η Κίνα είχε διαθέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συνολικά 2,16 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα που επλήγη από την πανδημία και επίσης η πρώτη που βγήκε απ’ αυτή από την άνοιξη του 2020. Αυτό το πέτυχε χάρη στην υιοθέτηση ριζοσπαστικών μέτρων, όπως ο γενικευμένος εντοπισμός των κρουσμάτων και το κατά περιόδους κλείσιμο των συνόρων της. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σποραδικά επιδημικές αναζωπυρώσεις, όπως αυτές τις τελευταίες ημέρες στην επαρχία Φουτζιάν (ανατολική Κίνα) με περίπου 50 κρούσματα να εντοπίζονται κάθε ημέρα. Η Κίνα από τα τέλη της περυσινής χρονιάς εμβολιάζει τον πληθυσμό της κυρίως με δύο εμβόλια των εργαστηρίων Sinovac και Sinopharm που χορηγούνται σε δύο δόσεις, ωστόσο εκφράζονται ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά τους, ιδιαίτερα έναντι των πιο ανθεκτικών στελεχών του ιού, όπως η παραλλαγή Δέλτα.

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση προς το παρόν δεν έχει εγκρίνει τη χορήγηση ξένων εμβολίων, ενώ εξάγει τα εμβόλιά της σε πολλές χώρες στον κόσμο. Ο επίσημος αριθμός των θανάτων από Covid-19 παραμένει στους 4.636, πολύ χαμηλός συγκριτικά με τους αντίστοιχους αριθμούς άλλων χωρών με σαφώς πολύ μικρότερο πληθυσμό.