Η «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, στηρίζει ενεργά την πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και εν γένει την προαγωγή της υγείας. Για τη Fairlife, οι δράσεις που έχουν σχέση με την υγεία των πνευμόνων και την άσκηση, τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη σωστή διατροφή, είναι εξίσου σημαντικές για την υγεία, όπως και η πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Fairlife ενώνει τη φωνή της με τον κορυφαίο ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, που γίνεται ο νέος FairLife Ambassador, για να διαδώσει τα μηνύματα του φορέα στο ευρύτερο κοινό.

Ο Νίκος Μαγγίτσης είναι ο πρώτος και μόνος μέχρι σήμερα Έλληνας ορειβάτης που έχει ολοκληρώσει το project exporer’s grand slam με ανάβαση στις «7 summits», επτά από τις πλέον δύσκολες στην κατάκτησή τους κορυφές βουνών του πλανήτη. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία πεζοπορικές αποστολές σε Βόρειο και Νότιο Πόλο.

Η FairLife LCC ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Μαγγίτση για την ευγενική παραχώρηση του video για τους σκοπούς του φορέα.

Δείτε περισσότερα στο video του YouTube που ακολουθεί:

Video Νίκου Μαγγίτση

Ο Νίκος Μαγγίτσης, που πριν από δέκα χρόνια έχασε τον πατέρα του από καρκίνο του πνεύμονα, δηλώνει: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω στην οικογένεια της Fairlife, που στηρίζει τα άτομα με καρκίνο του πνεύμονα. Μου αρέσει να ζω στιγμές που «κόβουν την ανάσα». «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε με τις δράσεις και τις αναβάσεις αυτές στα ψηλά βουνά είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις δυνατά πνευμόνια για να ανέβεις στα βουνά, πρέπει να ανέβεις στα βουνά για να αποκτήσεις δυνατά πνευμόνια». «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος, μπορούμε να τον νικήσουμε, με έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία».

Η Κορίνα Πατέλη Bell, πρόεδρος της FairLife LCC, δήλωσε: «Στη FairLife θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας. Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα. Στο πλαίσιο των παραπάνω, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συστράτευσή μας με τον Νίκο Μαγγίτση, έναν κορυφαίο Έλληνα ορειβάτη, με ιδιαίτερη αγάπη για το βουνό, τη φύση και τον ίδιο τον άνθρωπο».

Λίγα λόγια για τον Νίκο Μαγγίτση:

Ο Νίκος Μαγγίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγριά Μαγνησίας όπου και συνεχίζει να εργάζεται και να δραστηριοποιείται στις υπαίθριες δραστηριότητες. Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητισμού με μεταπτυχιακές σπουδές στην αναψυχή με διπλωματική διατριβή “χρόνος αντίδρασης στο μεγάλο υψόμετρο”. Έχει οργανώσει και υλοποιήσει περισσότερες από 50 ορειβατικές αλλά και αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον πλανήτη. Τον Μάρτιο του 2008 ο Νίκος γίνεται ο πρώτος  Έλληνας που ολοκληρώνει το project exporer’s grand slam με ανάβαση στα «7 summits» και με πεζοπορικές αποστολές σε Βόρειο και Νότιο Πόλο. Ακόμη και σήμερα ο Νίκος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται σε αυτή την παγκόσμια λίστα. Είναι προπονητής αναρρίχησης, συνοδεύει Έλληνες και ξένους ορειβάτες σε πεζοπορικές διαδρομές σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε αναβάσεις στις ψηλότερες κορφές όλου του πλανήτη μας.