Τα αποτελέσματα νέας μελέτης σχετικά με την ισχυρή ανοσοαπόκριση που παρουσιάζουν ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας που λαμβάνουν θεραπεία με οκρελιζουμάμπη ή ριτουξιμάμπη (aCD20), σε mRNA εμβόλια κατά της Covid-19, συνοψίζει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος. Όπως επισημαίνει, η βρετανική

Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας είχε εκδώσει οδηγίες εμβολιασμού κατά της Covid-19 από πέρυσι τον Ιανουάριο τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός δεν αναμενόταν να επιδεινώσει τη νόσο ή τα συμπτώματα της. Οι ερευνητές ανέλυσαν κλινικά δείγματα των ασθενών πριν από την πρώτη δόση του εμβολίου, 10-12 ημέρες μετά την πρώτη δόση και πριν την δεύτερη δόση, 10-12 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση και 25-30 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Το 85% από τους 20 ασθενείς της μελέτης, που νοσούν με ΣκΠ και ταυτόχρονα λάμβαναν aCD20 θεραπεία είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά της πρωτεΐνης ακίδας 30 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ταυτόχρονα όμως η μελέτη έδειξε πως οι ασθενείς ήταν σε θέση να αναπτύξουν ισχυρή ανοσοαπόκριση μέσω των Τ- ανοσοκυττάρων μετά τον εμβολιασμό τους. Δηλαδή οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε θεραπείες aCD20, έχουν υποπληθυσμούς Τ-κυττάρων που ανταποκρίνονται στον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, «τέτοιες μελέτες ανοσοκατασταλμένων υποομάδων, πέρα από καθησυχαστικές για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, είναι και ιδιαίτερα σημαντικές. Για παράδειγμα, γνωρίζοντας ότι οι αποκρίσεις είναι πιο αδύναμες αμέσως μετά από την θεραπεία αντι-CD20, οι θεράποντες ιατροί έχουν τα στοιχεία στα χέρια τους, ώστε να συμβουλεύσουν τους ασθενείς να περιμένουν κάποιους μήνες μετά τη θεραπεία πριν εμβολιαστούν, για να αυξηθεί το δυναμικό του εμβολιασμού.