Το ένα τρίτο της κανονικής δόσης του εμβολίου των Pfizer/Biontech που χορηγήθηκε σε παιδιά κάτω των 12 ετών επέφερε τα ίδια αντισώματα με την κανονική δόση που χορηγείται σε εφήβους. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Pfizer, δρ. Μπιλ Γκρούμπερ,Η δόση για τα παιδιά, αποδεικνύεται ασφαλείας και αναφορικά με τις παρενέργειες, όπως πυρετός, καθώς δείχνουν να είναι οι ίδιες ή μικρότερες και παροδικές.

Ο Γκρούμπερ ανέφερε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να ζητήσει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων μέχρι τα τέλη του μήνα, ώστε να ξεκινήσει η χορήγηση των δόσεων. Η Pfizer μελέτησε την μικρότερη δόση σε περισσότερα από 2.000 παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, όμως η έρευνα συνεχίζεται, ενώ δεν έχουν καταγραφεί ακόμη αρκετές περιπτώσεις Covid-19 για να συγκριθούν τα ποσοστά ανάμεσα σε εμβολιασμένα παιδιά και σε εκείνα που έλαβαν το ψεύτικο φάρμακο.

Η μελέτη θεωρείται πως δεν είναι αρκετά μεγάλη για να καταγράψει ενδεχόμενες αρκετά σπάνιες παρενέργειες, όπως προβλήματα στην καρδιά που έχουν καταγραφεί σε νεαρούς άνδρες. Αρκετές δυτικές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τους εμβολιασμούς και στα μικρά παιδιά, γιατί, παρά το γεγονός ότι οι μικρότερες ηλικίες έχουν χαμηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης, το άνοιγμα των σχολείων και η μεγαλύτερη κινητικότητα μπορεί να φέρει έξαρση των κρουσμάτων σε ενήλικους πληθυσμούς. Έρευνα για τα επιδράσεις του εμβολίου σε μικρά παιδιά πραγματοποιεί και η Moderna.