Η AstraZeneca για 5η συνεχή χρονιά στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και τη διοργάνωση Greece Race for the Cure® ως επίσημος χορηγός.
Η διοργάνωση είναι φέτος προσαρμοσμένη στις συνθήκες και ο συμβολικός αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού θα υλοποιηθεί υβριδικά το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου 2021. Οι εργαζόμενοι της AstraZeneca μαζί με τις οικογένειες τους συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Παράλληλα, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:50-19:15, ημέρα έναρξης του αγώνα, η AstraZeneca υποστηρίζει την υλοποίηση διαδικτυακής συζήτησης με θέμα «μΑΖί ενημερωνόμαστε για τον καρκίνο του μαστού – Γονιδιακός έλεγχος: μια εξέταση-πολλαπλές προεκτάσεις» με στόχο την έγκυρη ενημέρωση του κοινού για τη σημασία του γονιδιακού ελέγχου ως μέτρο πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Η Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ο αγώνας μας να αναγνωρίζεται και να υποστηρίζεται από μία εταιρεία όπως η AstraZeneca, για 5η συνεχή χρονιά. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

«Η AstraZeneca στηρίζει για 5η συνεχή χρονιά τη διοργάνωση στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας κατά του καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών με την ενημέρωση για την αξία του γονιδιακού ελέγχου. Η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα είναι κοινωνικό ζητούμενο και πρέπει να εξασφαλίζεται με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Η εξέταση του γονιδιακού ελέγχου προσφέρει όφελος τόσο για τον ασθενή και όσο και για το εθνικό σύστημα υγείας» δήλωσε η Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας.