Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19, έδωσε η Επιτροπή, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους, στους χρόνια νοσηλευόμενους, στα άτομα άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς. Όπως επισήμανε, για την εν λόγω απόφαση ελήφθησαν υπ’ όψιν τα εξής κριτήρια: η μη ανάπτυξη αντισωμάτων από μεταμοσχευμένους και ανοσοκατεσταλμένους.

Ο αυξημένος κίνδυνος που διατρέχουν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αλλά και όσοι έχουν και άλλα προβλήματα υγείας που συνήθως είναι τα άτομα άνω των 60 ετών. Και τέλος η μεγαλύτερη έκθεση στον ιό, που αφορά κυρίως τους υγειονομικούς. Η κ Θεοδωρίδου που επικαλέσθηκε και μελέτη από το Ισραήλ, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν αύξηση των αντισωμάτων κατά 10 φορές μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου

. Για το γεγονός ότι η Ελλάδα προχωράει στην χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών χωρίς την έγκριση του EMA, τόσο η κ. Θεοδωρίδου όσο και ο ΓΓ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους υποστήριξαν ότι η έγκριση αυτή «αναμένεται» και σημείωσαν ότι χωρίς τη σχετική έγκριση έχουν προχωρήσει και άλλες χώρες στον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας. Ο κ Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πηγαίνουν σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, ώστε να κάνουν «κατ’ οίκον εμβολιασμούς».