Μια ξεχωριστή γιορτή διοργανώνει φέτος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, θα στηθεί ένας διαδικτυακός μαραθώνιος ο οποίος περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες για σημαντικά ζητήματα υγείας, παρουσιάσεις με θέματα ομορφιάς και φροντίδας, αλλά και διαδραστικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και πλούσια δώρα. To link στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν κοινό και φαρμακοποιοί είναι το https://www.imerafarmakopoiou.gr/, καθώς και το Facebook της Ημέρας Φαρμακοποιού:
https://www.facebook.com/imerafarmakopoiou

Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Φαρμακείο: Πάντα αξιόπιστο για την υγεία σας», καθιστώντας σαφές ότι οι φαρμακοποιοί έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε θέματα που άπτονται της προστασίας της υγείας τους και προστρέχουν σε αυτούς για να λάβουν έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική.
Στόχος του ΦΣΘ είναι η προβολή του καθοριστικού ρόλου των φαρμακοποιών στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας, ενός ρόλου που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται αδιάλειπτα στο πλευρό των συμπολιτών τους, παρέχοντας ακούραστα τις υπηρεσίες τους και για το λόγο αυτό απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ Αντώνιος Αυγερινός, ενώ έχει προσκληθεί να χαιρετίσει την εκδήλωση και ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης.