Την ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Β. Ελλάδα, εξέφρασε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας ότι η αύξηση που παρατηρείται είναι της τάξης του 11% έως 36% .

Θετικά είναι τα στοιχεία για την υπόλοιπη χώρα ωστόσο, καθώς όπως είπε, η επιδημία παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις. Επικαλούμενη στοιχεία και σχετικούς πίνακες, δήλωσε επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με την νόσο Covid-19 στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι. Όπως ανέφερε, 55 από τους 59 ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί και βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και μόνο τέσσερις είναι εμβολιασμένοι.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 20.000, ενώ σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι της τάξεως του 60% στην Κοζάνη, 40% στη Δράμα, στον Έβρο και στην Πιερία. Η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID είναι 45 έως 65 ετών.

Για τους μαθητές ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι της τάξεως του 16%, ενώ αναφερόμενη σε μελέτη στις ΗΠΑ είπε πως η χρήση μάσκας μπορεί να μειώσει κατά 85% τη μετάδοση της μετάδοσης Δέλτα στο σχολικό περιβάλλον.Για τον αριθμό των θανάτων ανέφερε ότι υπάρχει μείωση κατά 11%, για δεύτερη εβδομάδα, ενώ μείωση καταγράφεται και στις νοσηλείες και τις εισαγωγές ασθενών.