Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τους αιματολογικούς καρκίνους, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κακοήθη αιματολογικά νοσήματα. Ας μιλήσουμε μεταξύ μας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00-20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming), μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, https://www.facebook.com/skkephi

Εγγραφές: https://forms.gle/z3Po5wEbtrMLF74Z6
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή ασθενών με αιματολογικό καρκίνο, οι οποίοι θα θέσουν τα ερωτήματα στους ιατρούς και θα συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν βάσει της δικής τους εμπειρίας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης των αιματολογικών καρκίνων, αλλά και η βιωματική διάσταση του θέματος μέσα από τα μάτια των ασθενών.

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Κώστας Σταματόπουλος, Αιματολόγος, Διευθυντής του ΙΝΕΒ|ΕΚΕΤΑ. Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή διαδικτυακού πάνελ με τη συμμετοχή καταξιωμένων αιματολόγων και ασθενών με αιματολογικό καρκίνο, όπου θα συζητηθούν τα θέματα:
Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία, Πολλαπλούν Μυέλωμα, Οξείες Λευχαιμίες, Λεμφώματα.

Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος οι ιατροί:
Βασιλακόπουλος Θεόδωρος, Αιματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ, Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ, Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», Παπαδάκη Ελένη, Καθηγήτρια Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), Παπαϊωάννου Μαρία, Καθηγήτρια Αιματολογίας Α.Π.Θ., Πουλή Αναστασία, Επιστημονική Υπεύθυνη Αιματολογικού Τμήματος Παθολογικού Τομέα και Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας»
Σταυρογιάννη Νίκη, Ιατρός, Αιματολόγος, Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής Γ.Ν. Παπανικολάου.
Και η Αθανασία Σαμαρά, Ασθενής, Επικεφαλής Ομάδας ασθενών με αιματολογικό καρκίνο του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. μαζί με την ομάδα των ασθενών.