Για τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα για τους ασθενείς με COVID-19, μίλησε χθες το πρωί σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως ανέφερε, η εισαγωγή των μονοκλωνικών θα γίνει αν το κρίνει η Επιτροπή, με πολύ αυστηρά κριτήρια και πρωτόκολλα, όπως επίσης θα κρίνει και σε ποιες περιπτώσεις ασθενών απευθύνεται αυτή θεραπεία. «Όπου κριθεί ότι πρέπει να δοθούν μονοκλωνικά, θα δοθούν και θα καλυφθούν αποκλειστικά από το Κράτος.

Η χορήγησή τους θα γίνεται αποκλειστικά με επιστημονικά κριτήρια και όχι με οικονομικά», δήλωσε. Δεσμεύτηκε επίσης ότι οι επικουρικές συμβάσεις όλων όσων υπηρετούν στο Σύστημα Υγείας θα ανανεωθούν, ενώ είπε ότι επίκειται η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 θέσεων νοσηλευτών και των 910 θέσεων λοιπού προσωπικού.
Για την καταγγελία της ΕΙΝΑΠ, σχετικά με τις Πανεπιστημιακές Κλινικές και τη θέση τους να μη δέχονται COVID περιστατικά, ανέφερε τα εξής: «όλες οι Κλινικές- και του ΕΣΥ και οι Πανεπιστημιακές- θέλουμε να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά. Από εκεί και πέρα, όμως, το ξεκαθαρίζουμε και το ξεκαθαρίσω με πλήρη σαφήνεια: Ο σχεδιασμός ανήκει στο Υπουργείο. Δεν μπορεί κανένας άλλος να ορίσει πώς θα λειτουργούν.

Συνολικά, όμως, θέλουμε οι γιατροί μας να εξυπηρετούν τους πάντες. Δεν μπορεί να μένουν πίσω τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά, λόγω του κορονοϊού αυτό το χειμώνα». Τέλος για την υποχρεωτικότητα των rapid test στα οδοντοιατρεία, ξεκαθάρισε ότι «η ίδια η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων θα καταλήξει στο ποιες πράξεις είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες και για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει και rapid. Για τις υπόλοιπες πράξεις δεν θα χρειάζεται rapid test ο εμβολιασμένος».