Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας δίνει διευκρινίσεις για την απόρριψη του αιτήματος αναπομπής που κατέθεσε ιατρός, όσον αφορά απόφαση του Συμβουλίου Προσλήψεων- Κρίσεων του Νοσοκομείου «Λαϊκό». Η καταγγέλλουσα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ισχυρίστηκε πως ο πραγματικός λόγος της μη πρόσληψής της στο ΕΣΥ ήταν πως είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι ο λόγος της απόρριψης ήταν το γεγονός ότι η άλλη υποψήφια για πρόσληψη γιατρός, είχε μεγαλύτερη βαθμολογία και περισσότερα τυπικά προσόντα.

«Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, την υψηλότερη βαθμολογία είχε η ιατρός που κατέλαβε τη μία (1) θέση ειδικότητας Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας που είχε προκηρυχθεί για την ενίσχυση του Νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη ιατρός είχε τα περισσότερα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών και προϋπηρεσία) – εξού και η υψηλότερη βαθμολογία- και την ίδια οικογενειακή κατάσταση με την καταγγέλουσα, αν και η μητρότητα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για πρόσληψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σημειώνεται, όμως, ότι οποιαδήποτε αναφορά στην οικογενειακή κατάσταση υποψηφίου, αν και δεν επηρεάζει την αντικειμενική κρίση, κρίνεται παντελώς άστοχη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής: «Η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα ως γυναίκα, μητέρα και ιατρός στηρίζει απόλυτα τη μητρότητα και ως Υπουργός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει ανεκτά φαινόμενα ανισότητας εις βάρος των γυναικών που εργάζονται στο ΕΣΥ. Άλλωστε, από τη θέση της ως Διευθύντρια Κλινικής καθώς και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στήριξε και στηρίζει συναδέλφους της έγκυες και μητέρες, οι οποίες- ακριβώς όπως και όλοι οι υγειονομικοί- με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».