Στο πλαίσιο της δράσης για την ενημέρωση γύρω από τα είδη γυναικολογικού καρκίνου στη χώρα μας, o Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετείχαν στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και κάλεσαν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη δράση «#GOfor». Ο απώτερος στόχος είναι μέσα από διαφορετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί καθ’ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο να επηρεάσουν το μέλλον για έναν κόσμο με ενημερωμένες γυναίκες που μεριμνούν για την υγεία τους!

Την Κυριακή 19/9/21 και στα πλαίσια των εορτασμών αυτών ο σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. διοργάνωσε για 2η φορά φιλανθρωπικό αγώνα Μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού Αθλητισμού και είναι χαρακτηριστικό ότι τις 2 ομάδες κατεύθυναν από τον πάγκο δύο ζωντανοί θρύλοι του Ελληνικού Μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και η Άννυ Κωνσταντινίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Εβίνα Μάλτση, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής και πολλοί ακόμα παλαίμαχοι αλλά και σύγχρονοι παίκτες μπάσκετ καθώς και άλλων αθλημάτων όπως της Ιστιοπλοΐας, της Κολύμβησης, του Στίβου, της Ξιφασκίας. Επίσης πολύ σημαντική για την επικοινωνία των μηνυμάτων ήταν και η συμμετοχή ιατρών του κλάδου καθώς και φίλων Ασθενών σχηματίζοντας έτσι ένα δημιουργικό μωσαϊκό. Για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο προβάλλονται ενημερωτικά βίντεο για θέματα που αφορούν τις ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο στην σελίδα του Facebook του Κ.Ε.Φ.Ι. και της «Εριφύλης» Κ.Ε.Φ.Ι. και στο κανάλι του YouTube του συλλόγου.