Πέντε συνολικά κορυφαίες διακρίσεις συγκέντρωσε η φαρμακευτική εταιρεία Servier Hellas στα Best in Pharmacy Awards και Healthcare Business Awards, δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς επιβράβευσης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής προσφοράς στον φαρμακευτικό κλάδο. Η εταιρεία βραβεύτηκε για την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την Ορθή Χρήση των Φαρμάκων «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!» αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:

Best in Pharmacy Awards:
PLATINUM βραβείο. Πρόκειται για ειδικό τίτλο που απονέμεται σε υποψηφιότητες με εξαιρετικές επιδόσεις. GOLD βραβείο στην κατηγορία ΤηλεόρασηGOLD βραβείο στην κατηγορία Social Media.
Healthcare Business Awards:
GOLD βραβείο στην κατηγορία Τηλεόραση
SILVER βραβείο στην κατηγορία Social Media.

Η Servier Hellas ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης της εκστρατείας με σκοπό να συμβάλει στην ανάδειξη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της χαμηλής προσήλωσης στη θεραπεία, δηλαδή της νοοτροπίας πολλών ασθενών να τροποποιούν αυθαίρετα τη δοσολογία ή να διακόπτουν τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής τους, χωρίς να συμβουλεύονται τον γιατρό τους. Αυτή η νοοτροπία είναι φυσικά εσφαλμένη, καθώς δεν γίνεται σωστά η θεραπεία του νοσήματος και η υγεία του ασθενούς τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της Εκστρατείας «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!» είναι η αύξηση της ενημέρωσης των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, αλλά και του γενικού πληθυσμού, για την αναγκαιότητα της ορθής τήρησης της αγωγής που έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός. Για την προβολή των μηνυμάτων της εκστρατείας δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.akolouthotinagogi.gr που περιλαμβάνει αναλυτική πληροφόρηση και συμβουλές που βοηθούν τους χρήστες να λαμβάνουν σωστά τα φάρμακά τους.