Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός και 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Να μην προχωρήσει η Διοίκηση του ΕΟΦ σε περικοπή αποδοχών και διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων» όπου τίθενται, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα της υποστελέχωσης, των μισθολογικών ανισοτήτων, της εργασιακής επισφάλειας των συμβασιούχων τα οποία έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενους του Ε.Ο.Φ. σε κινητοποιήσεις.

Στα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων συμπεριλαμβάνεται η αναιτιολόγητη μη καταβολή του κινήτρου απόδοσης στο προσωπικό, το οποίο μέχρι σήμερα το ελάμβανε κανονικά μέχρι να επιτευχθεί η μισθολογική εξομοίωση στο σύνολο των εργαζομένων του Οργανισμού, καθώς και τη στήριξη και λειτουργική αναβάθμιση του ΕΟΦ με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις νέες προκλήσεις λόγω της πανδημίας. Πάγιο και διαχρονικό αίτημα παραμένει η πλήρης και ουσιαστική νομοθετική ρύθμιση της μισθολογικής εξομοίωσης των εργαζομένων στον Οργανισμό ώστε να πάψουν να υπάρχουν υπάλληλοι δυο ταχυτήτων, σε έναν Οργανισμό που έχει οικονομική αυτοδυναμία και δεν επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιθέτως τον ενισχύει σημαντικά ετησίως.

Ωστόσο, μισθολογική εξομοίωση μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί με την πρόβλεψη παροχής κινήτρου απόδοσης το οποίο ωστόσο από το 2017 μέχρι σήμερα καταβαλλόταν απρόσκοπτα σε ετήσια βάση. Ο Υπουργός ερωτάται τι προτίθεται να πράξει για την έγκριση του επικαιροποιημένου Οργανισμού του Ε.Ο.Φ., αλλά και την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και του Ο.Α.Ε.Δ και πως θα εξασφαλίσει την μισθολογική εξομοίωση εργαζομένων «πολλαπλών ταχυτήτων» που υπάρχουν σήμερα στον Ε.Ο.Φ. και συμβάλλουν στην ανταπόκρισή του στις ανάγκες της πανδημίας.