Όλοι οι παγκόσμιοι επιστημονικοί φορείς, έχουν διατυπώσει με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο ότι το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα με το εμβόλιο του κορονοϊού, δήλωσε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, με αφορμή την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου κατά του ιού της γρίπης πριν λίγες μέρες. Τόνισε επίσης την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας για την συνύπαρξη του ιού της γρίπης με τον κορονοϊό, επισημαίνοντας «το ό,τι η γρίπη δεν μας επισκέφθηκε πέρυσι δεν σημαίνει ότι δεν θα μας επισκεφθεί φέτος».

Η κ Θεοδωρίδου τόνισε επίσης τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα στον αντιγριπικό εμβολιασμό και ξεκαθάρισε ότι είναι λάθος το να θεωρούν κάποιο ότι κάνοντας το εμβόλιο Covid προστατεύονται από την γρίπη ή κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης προστατεύονται από την Covid. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι για την 3η δόση μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 84.000 ραντεβού και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 46.500 εμβολιασμοί.

Σε σχέση με τους ιδιώτες ιατρούς και τα πολυϊατρεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, μέχρι στιγμής έχουνε γίνει 2.487 εμβολιασμοί, 767 στα ιατρεία και 1.720 εμβολιασμοί κατ’ οίκον. Μέχρι τώρα 58 παιδίατροι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υπογραφεί οι 14 πρώτες συμβάσεις με τους παιδιάτρους. Οπότε τις επόμενες ημέρες αρχίζουν και οι εμβολιασμοί στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων. Όπως είχε ανακοινωθεί η αμοιβή των παιδιάτρων ορίζεται στα 20 ευρώ.