Την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες της χώρας κατά της COVID-19 τόνισε για ακόμα μια φορά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για τα μέτρα που θα ισχύουν από δω και πέρα. «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά θέλουμε πραγματικά να ζητήσουμε από όλους να εμβολιαστούν. Είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες. Η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά. Χάσαμε νεαρό παιδί τώρα στην Βόρεια Ελλάδα.

Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους και είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό», δήλωσε η Υπουργός. Τόνισε ότι η πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι έντονη και ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 225 νοσηλευόμενοι και 55 άτομα σε ΜΕΘ, εκ των οποίων μόνο 2 είναι εμβολιασμένα. «Είναι πολύ δύσκολο και για όλους τους υγειονομικούς να αντιμετωπίζουν αυτά τα περιστατικά που ‘βαραίνουν’ και μαζεύονται πάρα πολλά, όπως έγινε πέρσι στη Θεσσαλονίκη.

Άρα εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην έχουμε αυτά τα πάρα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρσι», δήλωσε. Πρόσθεσε δε, ότι πέρα από τους αρρώστους που έχουν κορονοϊό, « έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς, καρκινοπαθείς, αρρώστους που χρειάζονται μεταγγίσεις, τραυματίες, αρρώστους που κάνουν εγκεφαλικό ή έμφραγμα, που πρέπει επίσης να έχουν την πρόσβαση στο νοσοκομείο».