Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κήρυξε χθες την επίσημη έναρξη του 8ου Ετήσιου Προγράμματος Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης για τα έτη 2021-2022, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Έχοντας ως προτεραιότητα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να ηγείται των ιατρικών εξελίξεων, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με Πρόεδρο τον Χρήστο Λιάπη, Ομ. Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής ΕΚΠΑ, Διευθυντή Κλινικής Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής, παρουσίασε το επιστημονικό πρόγραμμα του Προγράμματος που περιλαμβάνει: 34 θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο και ευρύ φάσμα της Ιατρικής Επιστήμης, συμμετοχή 107 διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάσεις με μορφή Grand Rounds ενδιαφερουσών περιπτώσεων που έχουν αντιμετωπισθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μοριοδότηση 68 μορίων (credits-EACCME) από την UEMS.

Το Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης συνεχίστηκε, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, αφού ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσαρμόστηκε, άμεσα, στα νέα δεδομένα. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με τους ομιλητές στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου Ε’, στο Μαρούσι και τους συμμετέχοντες σε ζωντανή, διαδραστική σύνδεση μέσω live streaming. Μετά το τέλος της κάθε ενότητας, όλες οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στο Youtube κανάλι του Ομίλου: https://bit.ly/3l7PxUb

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την αρχή του θεσμού το 2014 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, οι συμμετοχές, μέχρι σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 4.000, με περισσότερους από 1.500 ομιλητές. Παράλληλα, έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 700 μαθήματα, ενώ οι συμμετέχοντας έχουν λάβει περισσότερα από 1.100 μόρια (credits-EACCME) από την UEMS.