«Από εδώ και στο εξής, οι ‘κόκκινες’ περιοχές θα έχουν τα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και δεν επισύρουν επιπλέον μέτρα από αυτά που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια» ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως διευκρίνισε, δεν υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες, ούτε το μέτρο ότι δεν θα μπορεί η ψυχαγωγία, η εστίαση να μην έχει μουσική.

Όλα αυτά θα λειτουργούν κανονικά. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους στους αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Ωστόσο, για τους μικτούς χώρους, οι περιορισμοί ισχύουν ως έχουν. Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες θα ισχύουν για 15 μέρες. Εντός αυτών των 15 ημερών θα επικαιροποιηθούν, απλοποιηθούν και ομαλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν.

«Στόχος μας είναι, μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας και με μια πίεση που έχει ο κόσμος, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμόζονται, να δώσουμε τη δυνατότητα της μετάβασης.

Σε πρώτη φάση να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό, να προστατευόμαστε αλλά να κερδίζουμε πίσω και τη ζωή μας και σε δεύτερη φάση να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό το πρόγραμμα της ελευθερίας. Βασικό κριτήριο σε αυτό είναι η αύξηση των εμβολιασμών. Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προστατευόμαστε συνολικά και ως άτομα και ως κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.