Η Siemens Healthineers ανακοίνωσε μια συνεργασία με την A1 Life Sciences για την υποστήριξη των παγκόσμιων προσπαθειών παρακολούθησης στελεχών του SARS-CoV-2, δίνοντας τη δυνατότητα στη Siemens Healthineers να προσφέρει ένα εξελισσόμενο χαρτοφυλάκιο αναλύσεων βασιζόμενων σε PCR για τον εντοπισμό μεταλλάξεων και Στελεχών SARS-CoV-2.

Καθώς τα στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος του SARS-CoV-2 (VOC) εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς παγκοσμίως, ο εντοπισμός και η κατανόηση των παραλλαγών των στελεχών αποτελούν ολοένα και πιο σημαντικά ζητήματα. Η Siemens Healthineers προσφέρει τώρα τα Diagnovital κιτ της A1 Life Sciences τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν και να εντοπίζουν μεταλλάξεις και στελέχη του SARS-CoV-2. Αυτό το χαρτοφυλάκιο των Diagnovital κιτ της A1 Life Sciences θα συμπληρώσει την ανάλυση FTD SARS-CoV-2, η οποία προορίζεται για την αρχική διάγνωση της λοίμωξης.

Εάν ένα δείγμα αναγνωριστεί ως θετικό από την ανάλυση FTD SARS-CoV-2, τότε το νουκλεϊκό οξύ που εκχυλίζεται από το αρχικό δείγμα μπορεί να δοκιμαστεί διαδοχικά (reflex testing) από το κατάλληλο κιτ Diagnovital της A1 Life Sciences ή σε συνδυασμό από διαφορετικά κιτ για να προσδιοριστεί εάν το θετικό δείγμα φιλοξενεί μια μετάλλαξη και/ή είναι ένα στέλεχος.

«Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε με τη Siemens Healthineers στον τρέχοντα αγώνα για τη διαχείριση αυτής της πανδημίας», δήλωσε ο Umit Firat, Διευθύνων Σύμβουλος της A1 Life Sciences. «Η ευρεία παγκόσμια πρόσβασή τους θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω την κρίσιμη, συνεχή ανάγκη για αποτελεσματικό και ακριβή προσδιορισμό των στελεχών». «Διαθέτοντας ευρέως τα PCR κιτ ανίχνευσης στελεχών αυτά θα παρέχουν σαφή και άμεσα οφέλη σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Corey Bouwman, Επικεφαλής Μοριακής Διαγνωστικής της Siemens Healthineers.