Για έξαρση της πανδημίας COVID-19 σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη.

Όπως ανέφερε, η παραπάνω προειδοποίηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων (ECDC) και πρόσθεσε ότι όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων. Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε επίσης την έντονη αντίδρασή του απέναντι σε όλους όσους «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, στα πρώτα κύματα, διότι οι πολίτες ακούγανε τους ειδικούς και συμμορφωνότουσαν με τα μέτρα προστασίας και δεν λαμβάνανε υπόψη αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις. Ο καθηγητής Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλας Χρηστάκης τόνισε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος.