Μ. Θεοδωρίδου: Δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 όσοι έχουν νοσήσει Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου. Επικαλούμενη μελέτες από το Ισραήλ και το πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ανέφερε ότι έχει διαπιστωθεί ότι όσοι εμβολιάστηκαν και με τρίτη δόση διατρέχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με όσους έκαναν δύο δόσεις εμβολίου.

Για τις παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου ανέφερε ότι είναι ηπιότερες σε σχέση με αυτές της δεύτερης δόσης. Ειδικά για όσους έχουν νοσήσει η καθηγήτρια αφού υπενθύμισε ότι συνιστάται να κάνουν μια δόση εμβολίου, διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου.

Αναφερόμενη σε πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ, η κ Θεοδωρίδου είπε, ότι έδειξε ότι στους τελευταίους 15 μήνες περίπου 120.000 παιδιά έχασαν τον ένα γονιό τους λόγω της πανδημίας και 25.000 παιδιά το άτομο που τους φρόντιζε. Μάλιστα, βρέθηκε ότι σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων από covid-19 ένα παιδί χάνει το γονιό του ή το φροντιστή του. Η καθηγήτρια κάλεσε όλους γονείς να εμβολιαστούν, αν όχι για τον εαυτό τους, τουλάχιστον για το καλό των παιδιών τους. Για τη γρίπη η κ. Θεοδωρίδου σχολίασε πως «είναι απρόβλεπτη» και ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν οι πολίτες που είναι ευάλωτοι.