Σημαντική μείωση στις αναπηρίες, αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πασχόντων και εξοικονόμηση δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία, προσφέρει η νέα πολυσύνθετη αντιμετώπιση των παθήσεων του αγκώνα!

Αυτό τόνισε ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού, Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού, μιλώντας στο 77ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε 6-8 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.

«Η αλματώδης εξέλιξη στη  τεχνολογία δίνει λύση με θεαματικά αποτελέσματα σε πολλά χρόνια προβλήματα στον τομέα της ορθοπεδικής και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση των παθήσεων του αγκώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνατιάδης και διευκρίνισε: 

«Οι παθήσεις (τραυματικές και μετατραυματικές) του αγκώνα σε ετήσια βάση ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας, σε ολόκληρο τον κόσμο και μέχρι χτες προκαλούσαν χιλιάδες αναπηρίες, ενώ ταυτόχρονα είχαν τεράστιο οικονομικό κόστος τόσο στα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στην παγκόσμια οικονομία από τις χαμένες εργατοώρες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ Ιγνατιάδης η πολυσύνθετη αντιμετώπιση των παθήσεων του αγκώνα οφείλεται στα νέα τεχνητά ορθοπεδικά εξαρτήματα και στη εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων και στα δυο στάδια.