Το Άσυλο Ανιάτων ενώνει τις δυνάμεις του με τη συμβουλευτική εταιρεία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ, με στόχο την εξεύρεση πόρων μέσω προγραμμάτων της ΕΕ για τη μετατροπή του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων του Ασύλου σε Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας. Το συγκεκριμένο έργο του Ασύλου περιλαμβάνει και τη δημιουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Το νέο Κέντρο Αποκατάστασης θα αποτελέσει το πρώτο μη κερδοσκοπικό σωματείο που θα προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη και διαβίωση τους ανθρώπους με αναπηρία, εγκαινιάζοντας μία καινούργια εποχή στην αποκατάσταση της υγείας.  Το πρώτο βήμα για το νέο Κέντρο Αποκατάστασης πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021 με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης της μετατροπής του Θεραπευτηρίου του Ασύλου σε Κέντρο Αποκατάστασης από τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο.

Το Κέντρο Αποκατάστασης θα διαθέτει 6 πτέρυγες συνολικής επιφάνειας 5.145τμ. Με την ολοκλήρωσή του, στις 4 πτέρυγες θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κλειστής Νοσηλείας (ΚΑΑΚΝ) με δυναμικότητα 50 κλινών και στις άλλες 2 πτέρυγες θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΑΑΗΝ). Στο έργο περιλαμβάνεται και η δημιουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης χωρητικότητας 100 επιπλέον ΑμεΑ, με ταυτόχρονη απασχόληση τους στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ημερήσιας Νοσηλείας.

Η Πρόεδρος του Ασύλου κυρία Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε σχετικά: «Το νέο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας θα αποτελέσει το πρώτο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο θα φιλοξενεί δωρεάν ανθρώπους με αναπηρία άνω των 18 ετών. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ για την εμπιστοσύνη της και τη συμβολή της στις προσπάθειες που καταβάλουμε καθημερινά για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία.»