Περιοδεία στη Β. Ελλάδα πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο των επισκέψεων της σε νοσοκομεία όλης της χώρας με σκοπό την ενημέρωση, την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μετά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις εντατικολόγων για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» και ότι μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις θα υπάρχει μία «στενότητα» προσωπικού.  Όσον αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ανάφερε πως «δεν υπάρχει ζήτηση για θέσεις με τρίμηνες συμβάσεις κι ότι εξετάζεται το θέμα της επιμήκυνσης αυτών των συμβάσεων ώστε να γίνουν πιο ελκυστικές».

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)- δυναμικότητας 30 κλινών- και το υπό κατασκευή Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη Β. Ελλάδα και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και άλλα νοσοκομεία. Στα Νοσοκομεία Κατερίνης, Κιλκίς, Δράμας και Καβάλας, η κ. Γκάγκα  πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές και τους Αναπληρωτές Διοικητές, τους Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίες και τους Διευθυντές των ΜΕΘ και των Κλινικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Επιπλέον, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Εργαζομένων και επισκέφθηκε τις Κλινικές, τα Εργαστήρια καθώς και τα Εμβολιαστικά Κέντρα των Νοσοκομείων, όπου συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.