Σύμφωνα με το International Agency for the Prevention of Blindness,  σχεδόν κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, θα αντιμετωπίσει, κάποια στιγμή στη ζωή του, πρόβλημα υγείας με τα μάτια του, ενώ περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι παγκοσμίως, δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας για τα μάτια. Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης που εορτάζεται την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, υπενθυμίζει την ανάγκη να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε την όρασή μας. Η BAUSCH Health Hellas, με ιστορία 168 χρόνων καινοτομίας στην οφθαλμολογία, μέσω της Bausch + Lomb, παροτρύνει τον κόσμο να προσφέρει στα μάτια του την αγάπη και φροντίδα που τους αξίζει, με την υπόσχεση να κάνουν όλοι έναν οφθαλμολογικό έλεγχο,  μόλις μπορέσουν. Ορισμένες βασικές, χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας των ματιών μας:  Κάντε τακτικούς  οφθαλμολογικούς ελέγχους, ειδικά αν είστε άνω των 40 ετών.

Συνεχίστε με συνέπεια τη θεραπεία σας, σε περίπτωση υπάρχουσας πάθησης των  ματιών σας. Φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

Φορέστε προστατευτικά γυαλιά, όταν αθλείστε ή εκτελείτε επικίνδυνες εργασίες. Κόψτε το κάπνισμα.  Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή, σε συνδυασμό με τακτική άσκηση. Διαχειριστείτε τον διαβήτη σας.