Στην διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής και τελετής απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη από τους πρωτεύσαντες των Ιατρικών Σχολών στην Κω παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γιώργος Πατούλης.

Την τελετή διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω παρουσία Πρόεδρων των Ιατρικών Σχολών της χώρας και των Πρόεδρων των Συλλόγων Ιατρών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη για την εμβληματική εκδήλωση στην γενέτειρα της Ιατρικής του κόσμου, την Κω, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, το οποίο «με σεβασμό και με συνέπεια διαδίδει το έργο και την φιλοσοφία του Έλληνα πατέρα της Ιατρικής».

Ένα όραμα το οποίο, όπως είπε, μοιράζεται με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών. «O στόχος και το όραμα είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που σήμερα ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη, με τους αριστούχους των μεγαλύτερων ξένων πανεπιστημίων. Να γίνει η Ορκωμοσία εδώ στο Ασκληπιείο της Κω ένα παγκόσμιο ετήσιο γεγονός και να αποτελεί κίνητρο διεθνώς για τους νεαρούς φοιτητές και τις μεγαλύτερες Ιατρικές Σχολές, η ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου», δήλωσε ο κ. Πατούλης. Όπως ανέφερε, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, εδώ και τρία χρόνια (πριν η πανδημία χτυπήσει), επέτυχε να «ανοίξει την αυλαία» με την αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη από πρόεδρους Ιατρικών συλλόγων του κόσμου και διακεκριμένους επιστήμονες, επ’ ευκαιρία των ετήσιων Διεθνών Συνεδρίων και ημερίδων για τον Τουρισμό Υγείας.