Η Επιτροπή BECA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει υποβάλει έκθεση με τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που θα δημοσιευθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, και περιλαμβάνει 1537 τροπολογίες, δήλωσε η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος, Europa Donna Hellas, Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στο Cancer Week.

Οι προτάσεις της Επιτροπής εστιάζουν α) στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, β) στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να καθιερωθεί από τους πολίτες ένας υγιεινός τρόπος ζωής με στόχο την πρόληψη του καρκίνου και γ) στη σημασία των εκστρατειών και των προγραμμάτων ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Europa Donna Hellas, έχει καταρτίσει και υποβάλει ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ενώ δημιούργησε και ένα τηλεοπτικό σποτ που ήδη προβάλλεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης , μέσω του οποίου σημαντικές γυναίκες μιλούν για τη σημασία της υιοθέτησης  ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην πρόληψη του καρκίνου. Η κ. Κουντουρά, τόνισε ότι η Υγεία πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε αυτόν αγώνα πρέπει να συστρατευθούν όλοι: θεσμοί, κυβερνήσεις, επιστήμονες, εταιρείες, συλλογικότητες, κοινωνία και ασθενείς. Η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τον τομέα της Υγείας, είναι ζωτικής σημασίας επεσήμανε η Ευρωβουλευτής, ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια για την εξάλειψη των ανισοτήτων στην Υγείας, που υφίσταται τόσο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και μεταξύ διαφορετικών περιφερειών της ίδιας χώρας.